Особи, які зареєструвалися для участі в пробному ЗНО, зможуть повернути кошти або перерахувати кошти в один із фондів, які використовуються для порятунку України за спеціальними процедурами, – зазначив Український центр оцінювання якості освіти. Це стане можливим, коли експерти УЦОЯО отримають інформацію про механізм вступного заходу, щоб зрозуміти доцільність пілотного ЗНО.
УЦОЯО повідомив, що значна кількість учасників пілотного ЗНО вже почала вивільняти кошти, що залишилися від підготовки до тесту, на потреби державі. В Українському центрі оцінювання якості освіти наголосили на тому, що автоматично перерахувати кошти у відповідні фонди вони не зможуть. У відомстві також повідомили, що форму погодження на перерахування коштів в один із фондів для порятунку України буде видано після оприлюднення механізму прийому на окремих сторінках учасників тестового ЗНО на сайті УЦОЯО.
Учасники, котрі готові віддати кошти у зазначений фонд, зможуть заповнити форму в особистому кабінеті учасника, а іншим повернення здійснюватимуть за спеціальною процедурою.